241. Sfaturi de comportament în timpul eclipsei de soare


7 iulie 1842, dimineața

[1] Aveți aici o mică măsură de precauție în legătură cu eclipsa de soare de mâine în ceea ce privește sănătatea organismului!

[2] Dacă ar fi să consultați istoria, deoarece evenimentele de pe firmament sunt înregistrate, iar mai apoi istoria marilor mortalități, ați constata curând coincidența remarcabilă că după eclipse de soare puternice aproape întotdeauna urmează marile mortalități ca de exemplu, moartea neagră, răceala, gripa malignă, febra tifoidă devastatoare sau febra nervoasă intestinală, lepra nocivă, epidemia de păduchi cu umflături, deoarece acestea sunt de obicei pline de păduchi de sânge, cu tot felul de dizenterii și altele asemenea.

[3] Iată, coincidența unor astfel de împrejurări nu este în totalitate lipsită de influență, așa cum cred că este așa-zișii mari iluminați, bogați și învățați ai lumii.

[4] Consultați istoria tuturor timpurilor și a tuturor popoarelor, chiar și pe cea a evreilor, a înțelepților egipteni, a grecilor și vechilor romani – și vă va spune că toate aceste popoare nu s-au bucurat niciodată de un asemenea fenomen, ci întotdeauna doar cu o mare teamă, atât de mare încât unii urlau și se plângeau, alții se târau cu teamă în peșteri subterane, în prăpastii și în camerele clădirilor. Ori de câte ori două popoare se luptau acerb unul împotriva celuilalt, o eclipsă de soare era suficientă pentru a aduce fie un armistițiu lung, fie o pace deplină și de lungă durată. Chiar și astăzi există încă multe popoare pe pământ care acționează similar în astfel de ocazii.

[5] Care persoană care gândește ceva mai profund nu ar trebui să se întrebe: ”Care este motivul pentru care aproape toți vechii și, de asemenea, marea majoritate a locuitorilor pământului de astăzi, împreună cu aproape toate animalele, au un respect atât de mare față de o eclipsă solară?”

[6] Ascultați, răspunsul este foarte ușor de găsit, căci el se află pe limba fiecărui om și spune “Experientia docet!” – sau: “Experiența învață!”. De fapt, abia după aceea omul ar putea să se teamă în fața fenomenului, adică atunci când se făcea o regulă prin apariția frecventă a unor astfel de situații nefavorabile ca urmare a fenomenului în sine, iar această regulă era că astfel de apariții sunt întotdeauna urmate de rele semnificative.

[7] Din acest motiv, țăranul încă mai crede că în timpul întunericului plouă din ceruri cu otravă pe pământ. Spuneți-Mi, pe înțelesul Meu, cum a ajuns atunci fermierul la acest gând? Aici unii ar chiar să spună: pentru că a auzit-o de la părinții săi. Dar Eu întreb: De la cine au auzit părinții lui sau bunicii sau străbunicii sau stră-străbunicii și adaug Eu, stră-stră-străbunicii lui au auzit-o atunci? Pe scurt, trebuie să existe un A, până la urmă, la care se poate și trebuie să ajungem, întorcându-ne de la Z, astfel încât să știm cine a fost inițiatorul real al unei astfel de credințe. Dar ce va ieși și ce poate ieși în cele din urmă din asta? Vă spun Eu: Nimic altceva decât că fiecare trebuie să dea mărturie pentru A: “Experiența învață!”

[8] Deoarece așa-numita moarte neagră a avut loc de mai multe ori în Europa ca răspuns la astfel de apariții, oamenii credeau că în timpul unui astfel de fenomen o otravă verzuie ar fi căzut din cer, otrăvind fântânile (motiv pentru care mai târziu s-au făcut acoperișuri peste ele), și mai apoi, oamenii și animalele printr-o asemenea apă otrăvită. Da, unii au pretins că au văzut unul sau mai multe animale asemănătoare dragonilor mișcându-se pe cer în zona soarelui eclipsat pe durata apariției, motiv pentru care au atribuit lor otrăvirea apelor.

[9] Dar întrebarea este: ce se poate face cu o astfel de tradiție? Vă spun Eu: Nimic altceva decât o atitudine prudentă în astfel de ocazii față de vechea zicală “experientia docet”. Căci aceste zicale nu sunt goale, așa cum cred unii, ci există ceva serios în ele.

[10] Pentru că, în primul rând, are loc deja un conflict cosmic extraordinar, a cărui cauză este cunoscută numai de Mine. Dar vă puteți foarte bine imagina ceva așa: dacă binecuvântarea pentru întreaga natură din partea Mea se află în razele soarelui, atunci în momentul în care razele soarelui primesc o întrerupere de mai mult de 50.000 de mile, chiar și binecuvântarea razelor va trebui să obțină o întrerupere considerabilă, fără a ține cont, în asemenea ocazii, de manevrele spiritelor rele care joacă aici [de asemenea] un rol principal pervers.

[11] Dar dacă vreți să scăpați cu pielea intactă, chiar în această zi asigurați-vă cu apă pentru bucătărie până mâine la prânz, luați micul dejun înainte de începerea fenomenului și nu mâncați sau beți nimic în timpul fenomenului și nu faceți nimic afară toată ziua, ci rămâneți în camere care vor sta închise în timpul eclipsei și vor fi bine afumate cu fructe de ienupăr.

[12] Așadar, este mult mai bine să stați în casă în timpul eclipsei decât afară. Dar dacă doriți să mergeți afară, ungeți-vă pielea cu ulei de măsline, care poate fi amestecat cu câteva picături de ulei de ienupăr. De asemenea, se poate unge cu el capul, care trebuie acoperit în timpul fenomenului. În gură, însă, țineți câteva boabe de ienupăr mestecate și purtați câteva în buzunare.

[13] Dar, mai presus de toate, fiecare trebuie să se țină ferm în iubire, credință și încredere, ca să poată fi neînfricat.

[14] Dar nimeni să nu se bucure de aceasta, ci să se gândească la faptul că există un alt motiv pentru astfel de fenomene, cu totul diferit de motivul matematic al astronomilor. Altfel s-ar putea întâmpla ca, pentru unii oameni, taxa de spectacol pentru astfel de spectacole lumești să fie destul de mare.

[15] Așadar, fiți atenți la astfel de lucruri și veți rămâne sănătoși în trupurile voastre! Amin.

[16] NB.! Vă spun vouă și le spun și tuturor celor dragi ai Mei: Și voi și ei veți lua Psalmul 71 al lui David, mai ales de la al 13-lea verset până la ultimul, versetul 24, și să vă rugați, și va fi o mare mângâiere și un ajutor puternic pentru voi, protejându-vă de tot ceea ce vrea să se apropie cu ostilitate. Dar versetele trebuie pronunțate cu mare seriozitate și cu încredere în toată ființa ta.

[17] Astfel de lucruri sunt imperative! Gândiți-vă Cine este Cel care vă dă astfel de sfaturi și de ce vi le dă vouă! Amin. Amin.

Jakob Lorber, Daruri ceresti, vol.2

This entry was posted in Jakob Lorber. Bookmark the permalink.

Leave a comment