BD 8634 primită în data de 03.10.1963


Dovezi istorice despre Iisus și actul Său de mântuire nu există ….

Oamenii privesc, în general, moartea lui Iisus pe cruce ca pe un eveniment pur lumesc, cu condiția ca ei să creadă în primul rând în existența Sa. Ei privesc moartea Sa ca pe executarea unei judecăți împotriva unui agitator; ei prezintă acest lucru ca pe un proces judiciar bazat pe o infracțiune împotriva autorităților de către omul Iisus. Și nici acești oameni nu pot găsi mântuirea prin răstignirea Sa, pentru că ei nu cred că El a murit pentru ispășirea un păcat grav care împovărează fiecare persoană și din care toți cei care cred în El și în actul Său de Mântuire pot fi eliberați. De aceea, atâta timp cât oamenii nu cunosc motivele actului salvării, atâta timp cât ei nu sunt conștienți de imensul păcat originar și din cauza căruia oamenii trăiesc pe pământ, atâta timp cât nu cunosc corelațiile spirituale care explică acest act de mântuire de către Iisus, ei nu se vor folosi nici de binecuvântările actului Salvării. Ei îl vor privi pe Iisus doar ca pe o persoană care se presupune că a avut o misiune, pentru că ei nu au timp deloc de această misiune. Și totuși, este de o importanță vitală pentru viața unei persoane pe pământ că el să mărturisească pe Iisus Hristos și actul Său de mântuire, și să încearce să se elibereze de imensul său păcat original, care nu poate fi răscumpărat fără Iisus Hristos, și care astfel, necesită, de asemenea, recunoașterea lui Iisus Hristos, în scopul de a deveni liber de păcat. Și exact această importanță ….adică marea semnificație de a recunoaște pe Iisus ca Fiul lui Dumnezeu și Mântuitorul lumii …. ar trebui să te facă să înțelegi de ce Te luminez încontinuu. Numai acest lucru ar trebui să explice activitatea Mea remarcabilă de a transmite adevărul de sus pe pământ, pentru că nu poate fi produsă nici o dovadă istorică pentru succesiunea răstignirii, precum și pentru toate circumstanțele ce o însoțesc …. pentru modul de viață al lui Iisus pe pământ și pentru nenumăratele Sale minuni, pe care orice persoană le va nega și care nu are cunoștință de puterea spiritului, de puterea iubirii.

Oamenii mai curând cred în simple tradiții care au fost transmise din generație în generație, care nu pot fi întărite prin dovezi și care, prin urmare, ar putea la fel de bine să fie expediate pe tărâmul fanteziei. Dar de multe ori oamenii trebuie să fie informați cu privire la faptul că Iisus Hristos este singura lor mântuire în cazul în care doresc să intre în tărâmul beatitudinii după moartea corpului lor …. Ei trebuie să fie informați despre faptul că nu încetează să existe atunci când trupul lor moare și că starea lor depinde ulterior de atitudinea lor față de Iisus Hristos și de actul Său de mântuire. Credința în El este atât de importantă încât trebuie făcut totul pentru a ușura obținerea acestei credințe de către oameni. Și cea mai rapidă cale posibilă este printr-o reprezentare sinceră a vieții Sale pe pământ, printr-o clarificare a misiunii Sale care nu s-a bazat pe motive pământești, ci spirituale. Acest lucru necesită, de asemenea, transmiterea veridică a cunoașterii, care explică tot ceea ce a precedat actul de mântuire al lui Iisus …. Oricine poate fi inițiat în această cunoaștere și datorită propriei sale dorințe de a cunoaște adevărul nu se va mai îndoi de misiunea extrem de importantă a lui Iisus, ființa umană și îl va recunoaște pe El și actul Său de mântuire și îl va mărturisi semenilor săi. Desigur, nici una dintre aceste cunoștințe nu-i poate fi dovedită într-un mod pământesc, dar dacă o persoană acceptă învățăturile prin spirit, el nu se va îndoi de ele, le va crede cu convingere, chiar și fără dovezi, și el însuși va susține adevărul. Viața fiecărei persoane pe pământ este în zadar dacă nu-L găsește pe Iisus Hristos și nu ia calea crucii. Și, deși este încă posibil să-L accepte în împărăția celor de dincolo, el va pierde totuși multe binecuvântări pe care le-ar fi putut folosi pe pământ pentru a ajunge la a fi un copil al lui Dumnezeu, ceea ce pentru el este posibil doar pe pământ. În viața de apoi este adesea dificil să primești puțină lumină dacă sufletul este la fel de încăpățânat ca pe pământ și refuză să accepte instrucțiunile pe care le oferă ființele de lumină. Din acest motiv, totul va fi făcut înainte de sfârșit pentru a oferi oamenilor înțelegerea corectă despre Iisus Hristos, lucru în care puteți recunoaște, de asemenea, motivul pentru revelațiile Mele, anume acela că oamenii nu vă pot oferi explicația adevărată. Cu toate acestea, Mă voi asigura întotdeauna să fie păstrată cunoașterea despre Iisus și actul Său de mântuire, și voi corecta mereu erorile, pentru că numai adevărul este lumina dreaptă și astfel veți putea accepta adevărul fără mustrări, dacă îl doriți și apelați la Mine să vi-l dau ….

Amin

Sursa:

http://www.bertha-dudde.info/english/egesamt.html

This entry was posted in Bertha Dudde, Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to BD 8634 primită în data de 03.10.1963

  1. “Viața fiecărei persoane pe pământ este în zadar dacă nu-L găsește pe Iisus Hristos și nu ia calea crucii.” Intotdeauna cand am gasit expresia “Ia-ti crucea si mergi” -am pastrat un moment de tacere. O tacere profunda, o tacere de mine in mine. Crucea- trecut, prezent, viitor, spate, fata, sus, jos, -totul incrucisat intr-un punct. Linii si un singur punct. Un punct-Eu sunt cel ce sunt.
    Aceasta cruce ce vine de departe, vindeca la picioarele ei si se termina tot in ea.
    “Dar vă spun că Ilie a şi venit, şi ei nu l-au cunoscut, ci au făcut cu el ce au vrut.”
    „Dacă vreau Eu ca acesta să rămână până voi veni, ce-ti pasa tie?”

    • sharabagiu says:

      “Dar vă spun că Ilie a şi venit, şi ei nu l-au cunoscut, ci au făcut cu el ce au vrut.”
      „Dacă vreau Eu ca acesta să rămână până voi veni, ce-ti pasa tie?”

      Asa este!
      Cuvantul Viu s-a facut cunoscut tuturor acelora care L-au dorit si cautat cu toata sinceritatea inimii. Din pacate sunt multi care cred ca Domnul a vorbit oamenilor doar acum 2000 de ani. Si cu aceasta notiune gresita nu reusesc sa-L vada pe Dumnezeu cel Prezent care vorbeste oamenilor si astazi. De aici si urmarile …

      Daca sunteti deja familiara cu cartile lui Jacob Lorber, ma bucur. Daca nu, vi le recomand cu draga inima. Se gasesc online.

Leave a comment